De speciaal voor McLaren gebouwde 3,8l V8 met vier kleppen per cilinder en twee turbo's, wekt 625pk op. Bij 7.000t/min. En ook nog eens 600Nm, die beschikbaar is zolang de toerenteller zich tussen 3 en 7 beweegt, wat garant staat voor een grote souplesse en er dus ook meteen voor zorgt dat de 12C Spider zich best schakellui en rustig laat rijden. Dan is de hele auto gespeend van giftige kenmerken en zou je haast vergeten dat je met een sportwagen onderweg bent. Een file is dus niet meer enerverend dan anders.
Laat de centrale de zeventrapsautomaat met dubbele koppeling martelen, en je krijgt een heel ander beest. Eén dat in 3,3 seconden (of 3,1 met speciale banden) naar 100km/u keilt en ook in de sprint naar 200km/u onder 10 tellen blijft. Prestaties die gepaard gaan met donker getinte, rauwe decibels die probleemloos in de categorie van de verslavende middelen kan onderbrengen. Van de 40kg die de Spider meer op de weegschaal zet dan z'n 1.301kg lichte gesloten tegenhanger, kruipen er 38 in het dak en 2 in de uitlaatlijn die als groezelige straathoekdealer op je verlangen speelt.
De ophanging maakt gebruikt van een hydraulisch systeem om de koets vlak te houden, en tegelijk de nadelen van stabilisatorstangen te omzeilen. Daardoor is de 12C Spider comfortabeler dan z'n directe concurrenten, al gaapt er natuurlijk wel een kloof tussen de conventionele automobiel.
De achterwielen het rubber laten geselen vereist niets meer dan een abrupte beweging van het gaspedaal. De 12C Spider ontpopt zich op eenvoudig verzoek tot een raszuivere bolide die licht, maar alert stuurt en een delicate balans etaleert die evenwel onvermijdelijk uitmondt in overstuur. Heerlijk, al moet je in de marge wel een kleine rouwbede plaatsen. Want alle verdoken toptechnologie en elektronica maakt deze Brit onvervalst modernistisch. Wie op zoek is naar onversneden supercar-sensaties, die enkele onvermijdelijke ongemakken verpakken in een scheepslading karakter, vindt het sensatiebombardement van deze nieuweling wellicht te veel versneden. Of dat kritiek, dan wel een pluspunt is, hangt helemaal af van je verwachtingspatroon.