Hyundai Veloster als Battle Car

Vergroot foto
Door: BV 17-10-2019

Straks is het weer tijd voor SEMA - de grootste tuningbeurs ter wereld. Die wordt gehouden in Las Vegas - waar anders?
Hyundai maakt er zo onderhand een gewoonte van om er aanwezig te zijn. Dan wordt een doorgaans erg mondaine gezinswagen omgetoverd tot iets extravagants. Ditmaal is het de Veloster, waar een Grappler Concept van werd gebrouwen. Een zogeheten ‘Battle Car’. Klaar voor het einde der tijden zeg maar. De inspiratie ervoor komt uit de wereld van de computergames en de filmindustrie.

Alles voor de looks

Er is tuning die z’n aandacht vooral richt op de prestaties. Waar het er vooral op aankomt om sneller te accelereren of bochten te nemen. Of om traag te zijn, maar dan wel extreem terrein te overwinnen. SEMA heeft het allemaal. Ook de tuning die alleen maar om het uiterlijk gaat. Deze Grappler pas in die categorie. De Veloster ziet er nu uit als een terreinmonster, maar hij sleept zich nog altijd aan de voorwielen door het verkeer. De velgen, banden en de versterkte voorbumper, naar we vermoeden om zombies weg te maaien (Hyundai heeft een zombiefobie), vormen dan ook de hoofdingrediënten van het concept. De bodemvrijheid lijkt wat hoger te zijn dan gebruikelijk, maar dat is wellicht louter en alleen aan de grotere bandomtrek te danken.

Beeld van het interieur gaf het merk niet vrij, maar er werd in elk geval een rolkooi geïnstalleerd en de voorste inzittenden worden getrakteerd op kuipzetels van fabrikant Recaro.

Geef commentaar
comments by Disqus